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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 53(2020)

〈ノート〉可溶化へスぺリジンによるリウマチモデルマウスの症状改善作⽤

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/20939
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/20939
5f594620-eccc-4009-9a8e-27ad2c66249b
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-20200331-0024.pdf AN00064044-20200331-0024.pdf (593.7 kB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-06-19
タイトル
タイトル 〈ノート〉可溶化へスぺリジンによるリウマチモデルマウスの症状改善作⽤
タイトル
タイトル 〈Notes〉Effect of hesperidin solubilized with its glucoside on improvement of rheumatoid arthritis in mice.
言語 en
著者 ⽶⾕, 俊

× ⽶⾕, 俊

⽶⾕, 俊

ja-Kana コメタニ, タカシ

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川⼝, 基⼀郎

× 川⼝, 基⼀郎

川⼝, 基⼀郎

ja-Kana カワグチ, キイチロウ

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熊沢, 義雄

× 熊沢, 義雄

熊沢, 義雄

ja-Kana クマザワ, ヨシオ

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言語
言語 jpn
キーワード
主題 α-glucosylhesperidin, hesperidin, rheumatoid arthritis, solubilization, transglycosylation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 Kometani,Takashi
著者(英)
言語 en
値 Kawaguchi,Kiichirou
著者(英)
言語 en
値 Kumazawa,Yoshio
著者 所属
値 近畿⼤学農学部⾷品栄養学科: 近畿⼤学アグリ技術⾰新研究所: 近畿⼤学アンチエイジングセンター
著者 所属
値 いわき明星⼤学; 名誉教授
著者 所属
値 株式会社Vino Science Japan: 北⾥⼤学; 元教授
著者所属(翻訳)
値 Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kindai University: Agricultural Technology and Innovation Research Institute, Kindai University: Anti-Aging Center, Kindai University
著者所属(翻訳)
値 Iwaki Meisei University; professor emeritus
著者所属(翻訳)
値 Vino Science Japan Co. Ltd.,: Kitasato Univversity; Former professor
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : MEMOIRS OF THE FACULTY OF AGRICULTURE OF KINDAI UNIVERSITY

号 53, p. 24-33, 発行日 2020-03-31
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 21896267
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Synopsis] Since the functionalities of foods were first advocated from Japan in the 1980s, enormous research has been carried out for about 40 years. As a result, a great deal of research results have been obtained, and many have been put into practical use by utilizing the system of functional foods with health claim. However, the discovery of a novel bioactive substance from nature is considered to have been reaching its limit. The purpose of this study was to examine whether a novel solubilized compound, which has not been utilized due to their low solubility and poor bioavailability, could be available. α-Glucosylhesperidin (enzymatically glucosylated hesperidin; Hsp-G) has a micelle-like structure in an aqueous solution, and may be solubilized by incorporating a poorly soluble compound into its hydrophobic central part. Therefore, hesperidin (Hsp), which is hardly soluble in water, was solubilized with Hsp-G and orally administered to mouse models of rheumatoid arthritis. As a result, Hsp solubilized with Hsp-G was able to improve rheumatic symptoms even at a concentration at which no physiological activity was exhibited by Hsp or Hsp-G alone. Thus, bioactive substances solubilized with Hsp-G may be a practical applicability such as diet supplement in the future.
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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Ver.1 2023-06-20 20:04:31.599674
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