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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 工学部研究報告
  4. 53(2019)

〈研究論文〉ブラジルナッツ種子油の化学成分とその有効利用

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/20750
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/20750
dc8c99f1-2ebc-4294-8b92-4026ba0a77c7
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00063799-20191221-0015.pdf AN00063799-20191221-0015.pdf (1.4 MB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-03-13
タイトル
タイトル 〈研究論文〉ブラジルナッツ種子油の化学成分とその有効利用
タイトル
タイトル 〈Original Papers〉Chemical Conpounds of Brazilian nut (Bertholletia excels) Seed oil and It’s Effective Utilization
言語 en
著者 野村, 正人

× 野村, 正人

野村, 正人

ja-Kana ノムラ, マサト

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邊見, 篤史

× 邊見, 篤史

邊見, 篤史

ja-Kana ヘンミ, アツシ

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橋添, 佑季

× 橋添, 佑季

橋添, 佑季

ja-Kana ハシゾエ, ユキ

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言語
言語 jpn
キーワード
主題 Brazilian nut, fatty acid composition, deodorization, bioethanol
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 NOMURA,Masato
著者(英)
言語 en
値 HENMI,Atsushi
著者(英)
言語 en
値 HASHIZOE,Yuki
著者 所属
値 近畿大学; 名誉教授
著者 所属
値 リリース科学工業㈱・研究開発部
著者 所属
値 島根大学大学院医学系研究科医科学専攻; 修士課程
著者所属(翻訳)
値 Professor Emeritus of Kindai University
著者所属(翻訳)
値 Rilis Co., Ltd.
著者所属(翻訳)
値 Graduate Shool of Medical University, Research, Shimane Master’s Couse in Medical Research
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学工学部
書誌情報 近畿大学工学部研究報告
en : Research reports of the Faculty of Engineering, Kindai University

号 53, p. 15-22, 発行日 2019-12-21
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2434592X
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Abstract]The authors have been researching how to renew the fats and oils of many fruit seeds. As part of these related studies, we clarified the properties and fatty acid composition of Brazilian nut seed oil. Next, as an application development, we examined the deodorizing effect on familiar odor components. As a result, a high deodorization rate (over 80%) was obtained for isovaleric acid, (E)-2-nonenal and dimethyl trisulfide. In addition, as a use of seed husk excluding oil, the pH was adjusted after pulverization. Subsequently, when saccharification reaction by enzyme and fermentation reaction by yeast were performed, bioethanol was obtained, and an interesting result could be obtained.
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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Ver.1 2023-06-20 21:22:12.598596
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