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〈論文・報告〉産学連携の事例紹介:サジー飲料摂取による貧血症状の改善
https://doi.org/10.15100/0000021093
https://doi.org/10.15100/000002109390afcb51-9688-419f-a3d8-5c4a83880bdd
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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AA12013209-20200630-0010.pdf (1.4 MB)
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2020-09-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 〈論文・報告〉産学連携の事例紹介:サジー飲料摂取による貧血症状の改善 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 〈PAPERS and REPORTS〉A Case Study of Industry-Academia Collaboration: Improvement of Anemia by the Intake of Sea Buckthorn Beverage | |||||
言語 | en | |||||
著者 |
永柄, 真澄
× 永柄, 真澄× 祖父江, 圭祐× 東條, 孝彦× 祖父江, 守恒× 菊島, 健児× 清水, 邦義× 大貫, 宏一郎 |
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言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | anemia | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | sea buckthorn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Hippophae | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | iron supplementation | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | blood examination | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Carrier education | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | High school | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Commercial department | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Product development | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15100/0000021093 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 近畿大学産業理工学部生物環境化学科 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 株式会社フィネス取締役 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 株式会社フィネス取締役 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 株式会社フィネス代表取締役 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 浜松医科大学細胞分子解剖学講座;特任助教 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 九州大学農学研究院環境農学部門サスティナブル資源科学講座;准教授 | |||||
著者 所属 | ||||||
値 | 近畿大学 産業理工学部生物環境化学科;教授 | |||||
版 | ||||||
出版タイプ | NA | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||
出版者 名前 | ||||||
出版者 | 近畿大学産業理工学部 | |||||
書誌情報 |
ja : かやのもり:近畿大学産業理工学部研究報告 en : Reports of Faculty of Humanity-Oriented Science and Engineering, Kindai University 号 31, p. 10-12, 発行日 2020-06-30 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13495801 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Wild sea buckthorn grows in Europe and northern Asia, and its orange fruit is used for foods and Chinese medicines. The fruit, containing various nutrients including vitamins, is expected to be applied to functional food. Since abundant iron is also included in the fruit, we examined change in the blood components of 8 high school females after the regular intake of sea buckthorn beverage for one month. Significant increases in the number of erythrocyte in blood and the densities of hemoglobin and serum iron were found after the daily ingestion. Our results suggest that iron, provided by the regular intake of sea buckthorn beverage, is smoothly stored in the iron pool in our bodies, and that the supplementation of iron by the sea buckthorn beverage is effective for the improvement of anemia. | |||||
言語 | en | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf |