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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 47(2014)

ブラッドオレンジ果汁における抗酸化活性,糖質分解酵素阻害能およびアントシアニン

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5350
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5350
c64197c2-0e7b-4cac-95e7-cf253342420c
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-20140331-0067.pdf AN00064044-20140331-0067.pdf (1.5 MB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2014-06-21
タイトル
タイトル ブラッドオレンジ果汁における抗酸化活性,糖質分解酵素阻害能およびアントシアニン
タイトル
タイトル 〈Original〉Antioxidant activities, inhibitory activity of saccharide-hydrolyzing enzymes and anthocyanins in blood orange juice
言語 en
著者 上田, 茂登子

× 上田, 茂登子

上田, 茂登子

ja-Kana ウエダ, モトコ

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志水, 恒介

× 志水, 恒介

志水, 恒介

ja-Kana シミズ, コウスケ

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佐々木, 勝昭

× 佐々木, 勝昭

佐々木, 勝昭

ja-Kana ササキ, カツアキ

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渡辺, 克美

× 渡辺, 克美

渡辺, 克美

ja-Kana ワタナベ, カツミ

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宇都宮, 直樹

× 宇都宮, 直樹

宇都宮, 直樹

ja-Kana ウツノミヤ, ナオキ

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言語
言語 jpn
キーワード
主題 Moro'blood orange, anthocyanins, antioxidant activity, α- glucosidase, α-amylase, inhibition
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 UEDA, Motoko
著者(英)
言語 en
値 SHIMIZU, Kohsuke
著者(英)
言語 en
値 SASAKI, Katsuaki
著者(英)
言語 en
値 WATANABE, Katsumi
著者(英)
言語 en
値 UTSUNOMIYA, Naoki
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科
著者 所属
値 近畿大学附属農場
著者 所属
値 近畿大学附属農場
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科
著者 所属
値 近畿大学附属農場 : 近畿大学農学部農業生産科学科
著者所属(翻訳)
値 Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 The Experimental Farm, Kinki Uniersity
著者所属(翻訳)
値 The Experimental Farm, Kinki Uniersity
著者所属(翻訳)
値 Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 The Experimental Farm, Kinki Uniersity : Department of Agricultural, Science, and Technology, Faculty of Agriculture, Kinki University
版
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : MEMOIRS OF THE FACULTY OF AGRICULTURE OF KINKI UNIVERSITY

巻 47, p. 67-75, 発行日 2014-03-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 4538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 <Synopsis>The anthocyanins of blood orange juice obtained from ‘Moro’ were determined. A high-performance liquid chromatographic method was used to identify and quantify anthocyanins of the blood orange juice. Anthocyanins were identified and quantified in‘Moro’orange juice, including cyanidin 3-glucoside, cyanidin, pelargonidin 3- glucoside, and pelargonidin. Antioxidant activities of‘Moro’orange juice were measured using the DPPH method, linoleic acid peroxidation, β-carotene bleaching method, and xanthine oxidase-inhibitor method. According to these assays, the‘Moro’orange juice showed comparatively high antioxidant and xanthin oxidase-inhibitory potentials. The inhibitory activity of‘Moro’orange juice against yeast α-glucosidases and human saliva α-amylase was compared. ‘Moro’orange juice is thought to have inhibited α-glucosidases and α-amylase. These results suggest that‘Moro’orange juice has an inhibitory effect on saccharide digestion in the intestine based on inhibition of the activity ofsaccharide-hydrolyzing enzymes.
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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Ver.1 2023-06-20 19:55:43.310545
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