Item type |
☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2014-06-21 |
タイトル |
|
|
タイトル |
ブラッドオレンジ果汁における抗酸化活性,糖質分解酵素阻害能およびアントシアニン |
タイトル |
|
|
タイトル |
〈Original〉Antioxidant activities, inhibitory activity of saccharide-hydrolyzing enzymes and anthocyanins in blood orange juice |
|
言語 |
en |
著者 |
上田, 茂登子
志水, 恒介
佐々木, 勝昭
渡辺, 克美
宇都宮, 直樹
|
言語 |
|
|
言語 |
jpn |
キーワード |
|
|
主題 |
Moro'blood orange, anthocyanins, antioxidant activity, α- glucosidase, α-amylase, inhibition |
資源タイプ |
|
|
資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
|
資源タイプ |
departmental bulletin paper |
著者(英) |
|
|
言語 |
en |
|
値 |
UEDA, Motoko |
著者(英) |
|
|
言語 |
en |
|
値 |
SHIMIZU, Kohsuke |
著者(英) |
|
|
言語 |
en |
|
値 |
SASAKI, Katsuaki |
著者(英) |
|
|
言語 |
en |
|
値 |
WATANABE, Katsumi |
著者(英) |
|
|
言語 |
en |
|
値 |
UTSUNOMIYA, Naoki |
著者 所属 |
|
|
値 |
近畿大学農学部食品栄養学科 |
著者 所属 |
|
|
値 |
近畿大学附属農場 |
著者 所属 |
|
|
値 |
近畿大学附属農場 |
著者 所属 |
|
|
値 |
近畿大学農学部食品栄養学科 |
著者 所属 |
|
|
値 |
近畿大学附属農場 : 近畿大学農学部農業生産科学科 |
著者所属(翻訳) |
|
|
値 |
Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University |
著者所属(翻訳) |
|
|
値 |
The Experimental Farm, Kinki Uniersity |
著者所属(翻訳) |
|
|
値 |
The Experimental Farm, Kinki Uniersity |
著者所属(翻訳) |
|
|
値 |
Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University |
著者所属(翻訳) |
|
|
値 |
The Experimental Farm, Kinki Uniersity : Department of Agricultural, Science, and Technology, Faculty of Agriculture, Kinki University |
版 |
|
|
出版タイプ |
VoR |
|
出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
出版者 名前 |
|
|
出版者 |
近畿大学農学部 |
書誌情報 |
近畿大学農学部紀要
en : MEMOIRS OF THE FACULTY OF AGRICULTURE OF KINKI UNIVERSITY
巻 47,
p. 67-75,
発行日 2014-03-01
|
ISSN |
|
|
収録物識別子タイプ |
ISSN |
|
収録物識別子 |
4538889 |
抄録 |
|
|
内容記述タイプ |
Abstract |
|
内容記述 |
<Synopsis>The anthocyanins of blood orange juice obtained from ‘Moro’ were determined. A high-performance liquid chromatographic method was used to identify and quantify anthocyanins of the blood orange juice. Anthocyanins were identified and quantified in‘Moro’orange juice, including cyanidin 3-glucoside, cyanidin, pelargonidin 3- glucoside, and pelargonidin. Antioxidant activities of‘Moro’orange juice were measured using the DPPH method, linoleic acid peroxidation, β-carotene bleaching method, and xanthine oxidase-inhibitor method. According to these assays, the‘Moro’orange juice showed comparatively high antioxidant and xanthin oxidase-inhibitory potentials. The inhibitory activity of‘Moro’orange juice against yeast α-glucosidases and human saliva α-amylase was compared. ‘Moro’orange juice is thought to have inhibited α-glucosidases and α-amylase. These results suggest that‘Moro’orange juice has an inhibitory effect on saccharide digestion in the intestine based on inhibition of the activity ofsaccharide-hydrolyzing enzymes. |
フォーマット |
|
|
内容記述タイプ |
Other |
|
内容記述 |
application/pdf |