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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 5(1972)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University
  4. 5(1972)

「そば」種子における発芽期の生長過程について

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5191
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5191
359f37c0-6b68-47a3-9b1b-b40672d22de8
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-19720315-0145.pdf AN00064044-19720315-0145.pdf (974.3 kB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-03-18
タイトル
タイトル 「そば」種子における発芽期の生長過程について
タイトル
タイトル On the process of the germinating of Buckwheat's seeds.
言語 en
著者 飯塚, 義富

× 飯塚, 義富

飯塚, 義富

ja-Kana イイズカ, ヨシトミ

Search repository
村上, 哲男

× 村上, 哲男

村上, 哲男

ja-Kana ムラカミ, テツオ

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 Iizuka, Yoshitomi
著者(英)
言語 en
値 Murakami, Tetsuo
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科生物化学研究室
著者 所属
値 近畿大学食品科学研究所
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Biochemistry, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 Research Institute of Food Science, Kinki University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University

号 5, p. 145-155, 発行日 1972-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 04538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Author abstract]In germinating process of the Buckwheat's seeds, we investigated timely relative variation in quantity of RNA, moisture, and true-protein. After seeding of the Buckwheat's seed on the absorbent cotton with water, we quantitated RNA, moisture, and true-protein, by each methods at each established time, "RNA (phenol method), moisture (moisture meter), and true-protein (Barnstein method)". In the effects, the quantity of RNA were tendency to general increase and shown minimum values in cases of 8 hrs.,32 hrs.. The quantity of true-protein did not shown variation untill in 8 hrs.,and reached maximum value in 16 hrs., after that gradually decreased with to pass time, at last, shown minimum values in 32 hrs.. Next, the variation in quantity of moisture shown emergent increase untill in 4hrs, after the time increased in gentle. By the result of experiment, for only moisture we could known that the quantity of moisture varied on the formula of y=20.003+0.396x. We found two steps out of timely relative variation in quantity of RNA and true-protein.[要約]「そば」種子の発芽を通してみられるRNA量、純蛋白質量、水分量の時間的相互変化をしらべた。実験は、「そば」種子を水飽和させた脱脂綿上に播種したのち、ある定められた時間に各々の方法で(RNA:フェノール法、純蛋白質量:Barnstein法、水分:水分計)で測定した。RNA量は、全体的に増加の傾向にあり、8時間、32時間にその極小値を有した。純タンパク質量は、8時間迄は変化しなかったが、以後急上昇して16時間で極大値、32時間には極小値を有していた。水分量は、4時間迄は急激に上昇するが、以後48時間迄は、ゆるやかな上昇であった。又、4時間目以降の水分は、y=20.003+0.396xで上昇する。発芽過程において水分量は、ほほ一定した増加を示す。RNA量、純蛋白質量は、ほぼ同様の動きを示し、播種後、8時間、32時間目で停滞ないしは、減少といった、2つのstageが存在した。
サムネイル

AN00064044-19720315-0145.jpeg
AN00064044-19720315-0145.jpeg

フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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