WEKO3
アイテム
数種類の炊飯米の食味に及ぼす糖含量の相違について
https://doi.org/10.15100/0002000224
https://doi.org/10.15100/0002000224568ddfa7-c545-4956-b2a3-f9febcb224db
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / departmental bulletin paper(1) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2024-01-30 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | 数種類の炊飯米の食味に及ぼす糖含量の相違について | |||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Defferences in Sugar content on the taste of Several types of Cooked rice | |||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||||||
作成者 |
野村, 正人
× 野村, 正人
× 田中, 雅憲
× 横野, 一歩
× 金川, 寛
× 高津, 地志
× 村上, 結城
× 藤田, 明子
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言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
主題 | sugar content, cooked rice, sticky substance (oneba) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | The sugar contained in rice is thought to affect the taste. Among them, the sticky substance (oneba) on the surface of cooked rice, which also affects the taste. Fist, we clarified the contents of monosaccharides, disaccharides and trisaccharides contained in sticky rice eluted from cooked rice. Based on these results, taste appraisal values (cooked rice taste meter, hardness/stickiness meter and sensor) and sensory tests were conducted, and the correlation with taste was clarified. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版者 | 近畿大学工学部 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | AM | |||||||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.15100/0002000224 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | EISSN | |||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 2434592X | |||||||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 近畿大学工学部研究報告 en : Research reports of the Faculty of Engineering, Kindai University 号 57, p. 23-42, 発行日 2024-02-20 |