ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 15(1982)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University
  4. 15(1982)

Bagoong(fermented fish)から分離したAspergillus属の同定

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5066
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5066
c0d993de-202c-47b1-aab0-d0422065086f
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-19820315-0019.pdf AN00064044-19820315-0019.pdf (2.1 MB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-28
タイトル
タイトル Bagoong(fermented fish)から分離したAspergillus属の同定
タイトル
タイトル Identification of the Species of Genus Aspergillus Isolated from Bagoong (fermented fish)
言語 en
著者 村尾, 勝

× 村尾, 勝

村尾, 勝

ja-Kana ムラオ, マサル

Search repository
藤田, 藤樹夫

× 藤田, 藤樹夫

藤田, 藤樹夫

ja-Kana フジタ, トキオ

Search repository
山縣, 敬

× 山縣, 敬

山縣, 敬

ja-Kana ヤマガタ, ケイ

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 Murao, Masaru
著者(英)
言語 en
値 Fujita, Tokio
著者(英)
言語 en
値 Yamagata, Kei
著者 所属
値 近畿大学豊岡女子短期大学家政学部
著者 所属
値 近畿大学農学部農芸化学科応用微生物学研究室
著者 所属
値 近畿大学農学部農芸化学科応用微生物学研究室
著者所属(翻訳)
値 Department of Domestic Science, Kinki University Toyooka Women's Junior College
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Applied Microbiology, Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Applied Microbiology, Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University

号 15, p. 19-32, 発行日 1982-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 04538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Author abstract]Bagoong is a traditional fermented fish prepared with salted anchovy (Engraulis japonicd) comsumed by the people living in the northern part of Luzon island, particularly in Baguio city of Mountain province. The raw materials for preparation of a Bagoong consist of about 45 Kg of the fresh anchovy with added 20 percentage of sodium chloride in earthen jar about 50 liter capacity, and then allowed to ferment naturally at room temperature (28 to 33°C) for 4 weeks. Samples were collected on the rainy season, July 30 and the dry season, December 2, 1979. The commonly isolated species in Bagoong were Aspergillus ruber, A. repens, A. tonophilus, A. chevalieri and A. restrictus. [摘要]フィリッピンのルソン(Luzon)島リンガエン(Lingayen)湾周辺のBauang付近で漁獲された片口イワシ、小魚の発酵食品(Bagoong)中の耐浸透圧性Aspergillus属菌株をM_<40> Yagarで塗抹法により分離した。分離35菌株を形態的特徴からRaperらの方法によりAspergillus glaucus group, Aspergillus restrictus groupに分類した。A. glaucus groupに属する菌株中10株はA. ruber、8株はA. repens、8株のうち4株がそれぞれA. tonophilusとA. chevalieriに同定した。A. restrictus groupに属する9菌株のすべてはA. restrictusであった。これらの菌株は常用培地では分離困難であり、試料を直接M_<40> Yagar上にのせ、出現したcolonyを塗抹法により純化、単一cloneとして実験に供した。
サムネイル

AN00064044-19820315-0019.jpeg
AN00064044-19820315-0019.jpeg

フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-20 19:32:38.826786
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3