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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 工学部研究報告
  4. 51(2017)

〈研究論文〉ジャガイモ(Solanum tuberosum L.)表皮中の香気成分とその生理活性について

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/19202
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/19202
0f4b4c63-5096-405b-b828-3a612c5764a5
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00063799-20171221-0001.pdf AN00063799-20171221-0001.pdf (566.4 kB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-03-27
タイトル
タイトル 〈研究論文〉ジャガイモ(Solanum tuberosum L.)表皮中の香気成分とその生理活性について
タイトル
タイトル 〈Original Papers〉Aroma Components in Potato (Solanum tuberosum L.) Epidermis and Their Physiological Activities
言語 en
著者 岡村, 麻由

× 岡村, 麻由

岡村, 麻由

ja-Kana オカムラ, マユ

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小路, 美紀

× 小路, 美紀

小路, 美紀

ja-Kana ショウジ, ミノリ

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飯田, 萌

× 飯田, 萌

飯田, 萌

ja-Kana イイダ, モエ

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野村, 正人

× 野村, 正人

野村, 正人

ja-Kana ノムラ, マサト

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言語
言語 jpn
キーワード
主題 Potato peel, Essential oil, DPPH radical, Antioxidative, Antibacterial
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 OKAMURA,Mayu
著者(英)
言語 en
値 SHOJI,Minori
著者(英)
言語 en
値 IIDA,Moe
著者(英)
言語 en
値 NOMURA,Masato
著者 所属
値 近畿大学大学院システム工学研究科
著者 所属
値 近畿大学大学院システム工学研究科
著者 所属
値 近畿大学工学部化学生命工学科
著者 所属
値 近畿大学工学部化学生命工学科
著者所属(翻訳)
値 Graduate School of Systems Engineering, Kindai University
著者所属(翻訳)
値 Graduate School of Systems Engineering, Kindai University
著者所属(翻訳)
値 Department of Biotechnology and Chemistry, Faculty of Engineering, Kindai University
著者所属(翻訳)
値 Department of Biotechnology and Chemistry, Faculty of Engineering, Kindai University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学工学部
書誌情報 近畿大学工学部研究報告
en : Research reports of the Faculty of Engineering, Kindai University

号 51, p. 1-7, 発行日 2017-12-21
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0386491X
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Abstract]Potatoes, one of the world’s four major crops, have been produced in the form of double-cropping. The three potato varieties used in this study were collected from different regions in Japan, namely Kagoshima, Hokkaido and Hiroshima Prefectures, all of which were harvested in spring from the plants planted in the previous winter. Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) based on solid-phase microextraction (SPME) was employed for analyzing the aroma compositions in essential oil extracted from the peels of each potato varieties. Additionally, evaluation of physiological activities exerted by potato peels was performed using assays to measure their antioxidative and antibacterial activities. The results showed that methoxyphenyl oxime was found in all three varieties, and that particularly this compound was present at 32.47% in the potato peels of Hiroshima variety. Meanwhile, the results from 1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl (DPPH) radical scavenging assay and active oxygen inhibition assay confirmed that potato peels possessed antioxidative activity. Furthermore, the antibacterial activity of potato peels was exhibited exclusively against Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa, both in a dose dependent manner ranging from 20 to 60μL.
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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Ver.1 2023-06-20 21:43:08.687830
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