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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. バイオコークス研究所報告
  4. 4(2006)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. バイオコークス研究所報告
  4. 4(2006)

未利用コーヒー生豆資源からクロロゲン酸類の単離

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/13130
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/13130
a3ae607d-5ba1-4df2-9505-66f2eb1cf157
名前 / ファイル ライセンス アクション
AA1247496X-20060320-0029.pdf AA1247496X-20060320-0029.pdf (5.3 MB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2011-07-19
タイトル
タイトル 未利用コーヒー生豆資源からクロロゲン酸類の単離
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル Isolation of chlorogenic acid derivatives from green coffee beans as unused resources
著者 岸本, 憲明

× 岸本, 憲明

岸本, 憲明

ja-Kana キシモト, ノリアキ

Search repository
藤田, 藤樹夫

× 藤田, 藤樹夫

藤田, 藤樹夫

ja-Kana フジタ, トキオ

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 KISHIMOTO, Noriaki
著者(英)
言語 en
値 FUJITA, Tokio
著者 所属
値 近畿大学農学部農芸化学科
著者 所属
値 近畿大学農学部農芸化学科
著者所属(翻訳)
値 Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University
版
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
出版者 名前
出版者 近畿大学資源再生研究所
書誌情報 近畿大学資源再生研究所報告
en : Annual report of the institute of resource recycling of Kinki University

号 7, p. 29-39, 発行日 2006-03-01
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Synopsis] Statistics released by the United States Department of State in December 2003 show that the world production and consumption of coffee beans are 6.4×10^6 tons and 3.7×106 tons, respectively. Fortytwo percent of the harvested coffee beans include irregular or immature beans, and are not effectively utilized, because they are regarded as off-grade, and not shipped to the market. However, these immature beans contain considerable amounts of chlorogenic acid derivatives. The content of total chlorogenic acid derivatives in immature beans (6g/100g) was the same as that of mature beans, but the ratio of CQA/diCQA increased with maturity of coffee cherry. One hundred grams of raw coffee beans of the Robusta breed (Indonesia WIB) were extracted with seventy percent methanol, and seven kinds of chlorogenic acids were isolated by the formation of chlorogenic acid-K-caffeine complexes, gelfiltration using Sephadex LH-20, and preparative HPLC. Seven kinds of isolated chlorogenic acids were identified as 3-, 4-, 5-caffeoylquinic acids, 3-feruloylquinic acid, 3,4-, 3,5-, and 4,5-dicaffeoylquinic acids by FAB-MS, MS/MS analysis and ^1H-NMR spectra. When the contents of chlorogenic acids were evaluated according to the breed and the area of production, they were highest at 10.5g/100g in the Robusta breed produced in Indonesia. These results indicate that the immature coffee beans, are not shipped to the market, can be expected as resources of chlorogenic acids derivatives.
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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