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アイテム
Structural Characterization of a Precursory Substance of Bitterness, New Polyisoprenepolyols Isolated from an Edible Mushroom by FAB/MS
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/9841
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/9841e0322002-0ac4-4442-ac2b-3820eec7a4ad
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||
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公開日 | 2011-11-21 | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | Structural Characterization of a Precursory Substance of Bitterness, New Polyisoprenepolyols Isolated from an Edible Mushroom by FAB/MS | |||||||||||||||||||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | FAB/MSによる食用きのこから単離した苦味物質前駆体,新規ポリイソプレンポリオールの構造特性 | |||||||||||||||||||||
著者 |
Sawabe, Akiyoshi
× Sawabe, Akiyoshi
× Morita, Masanori
× Ouchi, Seiji
× Okamoto, Tadashi
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言語 | ||||||||||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | 沢辺, 昭義 | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | 森田, 全律 | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | 大内, 成志 | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | 岡本, 忠 | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, and Institute for Comprehensive Agricultural Sciences, Kinki University | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | Joint Research Center, Kinki University | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Kinki University | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, and Institute for Comprehensive Agricultural Sciences, Kinki University | |||||||||||||||||||||
版 | ||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||||||
出版者 名前 | ||||||||||||||||||||||
出版者 | 近畿大学農学総合研究所 | |||||||||||||||||||||
書誌情報 |
近畿大学農学総合研究所報告 en : Bulletin of the Institute for Comprehensive Agricultural Sciences, Kinki University 号 9, p. 97-105, 発行日 2001-03-01 |
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ISSN | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 09193022 | |||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||
内容記述 | [Synopsis] Fast atom bombardment (FAB) mass spectrometry enables analyses in the positive and negative ion modes, providing different information. Therefore, the method is a powerful tool for analyzing the structure of polyisoprenepolyols. Although some of the structural information is available from routine FAB mass spectra, the linked scan spectra provides information in more detail. In this paper, we briefly review our recent works and describe the structural elucidation of polyisoprenepolyols isolated from an edible mushroom (Hypsizygus marmoreus) by FAB mass spectrometry. (摘要)きのこ(ブナシメジ、Hypsizygus marmoreus)の苦味成分と考えられる新規ポリイソプレンポリオールの分離に成功し、それらの構造解析にFAB/MSが有効な手法であることを示した。また、混合物であってもFAB/MSを用いることによって、上記化合物の構造特性を探ることができた。 | |||||||||||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf |