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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 5(1972)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University
  4. 5(1972)

耐塩性酵母について(第3報) : Na^+輸送と細胞内の濃度

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5184
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5184
038a4c69-13c3-4f1d-a074-a7f68e94bf3e
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-19720315-0075.pdf AN00064044-19720315-0075.pdf (873.3 kB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-03-18
タイトル
タイトル 耐塩性酵母について(第3報) : Na^+輸送と細胞内の濃度
タイトル
タイトル Studies on Na-tolerance yeasts (3) : Na^+ Transport and intracellular concentration of salt tolerance yeasts
言語 en
著者 山縣, 敬

× 山縣, 敬

山縣, 敬

ja-Kana ヤマガタ, ケイ

Search repository
藤田, 藤樹夫

× 藤田, 藤樹夫

藤田, 藤樹夫

ja-Kana フジタ, トキオ

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 Yamagata, Kei
著者(英)
言語 en
値 Fujita, Tokio
著者 所属
値 近畿大学農学部農芸化学科応用微生物学研究室
著者 所属
値 近畿大学農学部農芸化学科応用微生物学研究室
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Applied Microbiology, Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Applied Microbiology, Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University

号 5, p. 75-83, 発行日 1972-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 04538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Author abstract]By using the Atomic absorption and flame emission spectrophotometer Model AA-70, was studied on the Na^+ influx and intracellular concentration of Na-tolerant yeasts. The sodium and potassium contents of cells of 3 strains of Halotolerant yeasts (Sy-F-6, Sy-F-13)and Halophobic yeasts (S-A-2) were determined after growth in a standard medium of varied salt concentration Measurement of intracellula Na^+ indicated that intracellular Na^+ concentration decreased in proportion to the increase in salt concentration. In general, intracellular Na^+ concentration of Halotolerant yeast showed slightly lower than those of halophobic veasts.[要約]1.NaClとその他の塩類KCl, LiCl, MgCl_2, CaCl_2, MnCl_2との塩耐性比較実験をした結果、食塩耐性性株は他の塩頬においても同様耐性を認めた。2.Osmotic pressureに対するLevulose高濃度実験においてもHalotolerant typeyeastsはOsmotolerantを示しHalophilic type yeasts, Low-halophilic type yeastsはその耐性を認め得られなかった。3.NaCl, KCl, levulose添加による細胞の変化は同じ傾向を認めた。
サムネイル

AN00064044-19720315-0075.jpeg
AN00064044-19720315-0075.jpeg

フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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