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アイテム
耐塩性酵母について(第3報) : Na^+輸送と細胞内の濃度
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5184
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5184038a4c69-13c3-4f1d-a074-a7f68e94bf3e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2008-03-18 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | 耐塩性酵母について(第3報) : Na^+輸送と細胞内の濃度 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Studies on Na-tolerance yeasts (3) : Na^+ Transport and intracellular concentration of salt tolerance yeasts | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
著者 |
山縣, 敬
× 山縣, 敬
× 藤田, 藤樹夫
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言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
値 | Yamagata, Kei | |||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
値 | Fujita, Tokio | |||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||
値 | 近畿大学農学部農芸化学科応用微生物学研究室 | |||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||
値 | 近畿大学農学部農芸化学科応用微生物学研究室 | |||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||
値 | Laboratory of Applied Microbiology, Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University | |||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||
値 | Laboratory of Applied Microbiology, Department of Agricultural Chemistry, Faculty of Agriculture, Kinki University | |||||||||||||
版 | ||||||||||||||
出版タイプ | NA | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||||||||||
出版者 名前 | ||||||||||||||
出版者 | 近畿大学農学部 | |||||||||||||
書誌情報 |
近畿大学農学部紀要 en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University 号 5, p. 75-83, 発行日 1972-01-01 |
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ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 04538889 | |||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | [Author abstract]By using the Atomic absorption and flame emission spectrophotometer Model AA-70, was studied on the Na^+ influx and intracellular concentration of Na-tolerant yeasts. The sodium and potassium contents of cells of 3 strains of Halotolerant yeasts (Sy-F-6, Sy-F-13)and Halophobic yeasts (S-A-2) were determined after growth in a standard medium of varied salt concentration Measurement of intracellula Na^+ indicated that intracellular Na^+ concentration decreased in proportion to the increase in salt concentration. In general, intracellular Na^+ concentration of Halotolerant yeast showed slightly lower than those of halophobic veasts.[要約]1.NaClとその他の塩類KCl, LiCl, MgCl_2, CaCl_2, MnCl_2との塩耐性比較実験をした結果、食塩耐性性株は他の塩頬においても同様耐性を認めた。2.Osmotic pressureに対するLevulose高濃度実験においてもHalotolerant typeyeastsはOsmotolerantを示しHalophilic type yeasts, Low-halophilic type yeastsはその耐性を認め得られなかった。3.NaCl, KCl, levulose添加による細胞の変化は同じ傾向を認めた。 | |||||||||||||
サムネイル |
AN00064044-19720315-0075.jpeg |
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フォーマット | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | application/pdf |