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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 13(1980)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University
  4. 13(1980)

アミスギタケの子実体形成に対するペプトンの添加効果

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5081
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5081
0a65db67-1c25-4e70-8d54-27bf23f79269
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-19800315-0073.pdf AN00064044-19800315-0073.pdf (366.0 kB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-28
タイトル
タイトル アミスギタケの子実体形成に対するペプトンの添加効果
タイトル
タイトル Promoting effect of feeding of peptone on the fruit-body formation of Favolus arcularius
言語 en
著者 寺下, 隆夫

× 寺下, 隆夫

寺下, 隆夫

ja-Kana テラシタ, タカオ

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上田, 茂登子

× 上田, 茂登子

上田, 茂登子

ja-Kana ウエダ, モトコ

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河野, 又四

× 河野, 又四

河野, 又四

ja-Kana コウノ, マタシ

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 Terashita, Takao
著者(英)
言語 en
値 Ueda, Motoko
著者(英)
言語 en
値 Kono, Matashi
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科食品微生物学研究室
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科食品物理化学研究室
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科食品微生物学研究室
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Food Microbiology, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agiculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Physical Chemistry of Food, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agiculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Food Microbiology, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agiculture, Kinki University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University

号 13, p. 73-75, 発行日 1980-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 04538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Author abstract]The promotive effect of feeding of polypeptone on the fruit-body formation of Favolus arcularius was studied. In the previous paper, we reported that the feeding of polypeptone into the culture medium at the stage of primordium formation of fruit-body remarkably increased the number and the dry weight of fruit-body per flask. In the present paper, from a fractionation of polypeptone by a Sephadex G-15 gel filtration for clearing promotive substance in the polypeptone to the fruit-body formation, the A-Fraction, peptide component, most effectively induced the fruit-body formation of Favolus arcularius. Furthermore, it was found that the fruit-body formation more effectively induced by a addition of E-Fraction's component which obtained from re-fractionation of the A-Fraction's component bv a Sephadex G-50 gel filtration.[著者抄録](1)Sephadex G-15を用いたゲル沪過により,ポリペプトンを分子量の異なる4つの画分に分離した。次に,それぞれの成分について,アミスギタケの子実体形成に対する影響を検討したところ分子量の最も大きいA-画分に顕著な子実体形成促進効果が認められた。(2)A-画分は,さらに, Sephadex G-50により2つの成分に分離し,同様に子実体形成への影響を検討した結果,分子量の大きいE-画分に顕著な促進が見られた。
サムネイル

AN00064044-19800315-0073.jpeg
AN00064044-19800315-0073.jpeg

フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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