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アイテム
アミスギタケの子実体形成に対するペプトンの添加効果
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/5081
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/50810a65db67-1c25-4e70-8d54-27bf23f79269
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2008-01-28 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | アミスギタケの子実体形成に対するペプトンの添加効果 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Promoting effect of feeding of peptone on the fruit-body formation of Favolus arcularius | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
著者 |
寺下, 隆夫
× 寺下, 隆夫
× 上田, 茂登子
× 河野, 又四
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言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Terashita, Takao | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Ueda, Motoko | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Kono, Matashi | |||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||
値 | 近畿大学農学部食品栄養学科食品微生物学研究室 | |||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||
値 | 近畿大学農学部食品栄養学科食品物理化学研究室 | |||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||
値 | 近畿大学農学部食品栄養学科食品微生物学研究室 | |||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||
値 | Laboratory of Food Microbiology, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agiculture, Kinki University | |||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||
値 | Laboratory of Physical Chemistry of Food, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agiculture, Kinki University | |||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||
値 | Laboratory of Food Microbiology, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agiculture, Kinki University | |||||||||||||||||
版 | ||||||||||||||||||
出版タイプ | NA | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||||||||||||||
出版者 名前 | ||||||||||||||||||
出版者 | 近畿大学農学部 | |||||||||||||||||
書誌情報 |
近畿大学農学部紀要 en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University 号 13, p. 73-75, 発行日 1980-01-01 |
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ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 04538889 | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | [Author abstract]The promotive effect of feeding of polypeptone on the fruit-body formation of Favolus arcularius was studied. In the previous paper, we reported that the feeding of polypeptone into the culture medium at the stage of primordium formation of fruit-body remarkably increased the number and the dry weight of fruit-body per flask. In the present paper, from a fractionation of polypeptone by a Sephadex G-15 gel filtration for clearing promotive substance in the polypeptone to the fruit-body formation, the A-Fraction, peptide component, most effectively induced the fruit-body formation of Favolus arcularius. Furthermore, it was found that the fruit-body formation more effectively induced by a addition of E-Fraction's component which obtained from re-fractionation of the A-Fraction's component bv a Sephadex G-50 gel filtration.[著者抄録](1)Sephadex G-15を用いたゲル沪過により,ポリペプトンを分子量の異なる4つの画分に分離した。次に,それぞれの成分について,アミスギタケの子実体形成に対する影響を検討したところ分子量の最も大きいA-画分に顕著な子実体形成促進効果が認められた。(2)A-画分は,さらに, Sephadex G-50により2つの成分に分離し,同様に子実体形成への影響を検討した結果,分子量の大きいE-画分に顕著な促進が見られた。 | |||||||||||||||||
サムネイル |
AN00064044-19800315-0073.jpeg |
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フォーマット | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf |