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米穀粒のプロラミンについて
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/4959
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/49594d9caed4-22b9-4f44-aeae-6ae7183dca3b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2008-01-28 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 米穀粒のプロラミンについて | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Prolamin in Rice Grains | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
著者 |
安藤, ひとみ
× 安藤, ひとみ
× 飯塚, 久子
× 光永, 俊郎
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言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Ando, Hitomi | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Iizuka, Hisako | |||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Mitsunaga, Toshio | |||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||
値 | 近畿大学研修員 : 京都文教短期大学 | |||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||
値 | 京都文教短期大学 | |||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||
値 | 近畿大学農学部食品栄養学科食品化学研究室 | |||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||
値 | Researcher at Kinki University : Kyoto Bunkyo Junior College | |||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||
値 | Kyoto Bunkyo Junior College | |||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||
値 | Laboratory of Food Chemistry, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University | |||||||||||||||||
版 | ||||||||||||||||||
出版タイプ | NA | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||||||||||||||
出版者 名前 | ||||||||||||||||||
出版者 | 近畿大学農学部 | |||||||||||||||||
書誌情報 |
近畿大学農学部紀要 en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University 号 25, p. 51-54, 発行日 1992-01-01 |
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ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 04538889 | |||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | [Author abstract]Rice grains were divided four portions, from the bran layer to the starchy endosperm, and each portion was assayed for prolamin. The prolamin concentration decreased gradually from the surface to the center. The profile of distribution obtained by extraction with 70% ethanol was different from that obtained with 55% η-propanol. The patterns of SDS-PAGE did not show differences between the surface layer and the center portion of the grains. However, differences in the total prolamin contents and SDS-PAGE patterns were observed among five varieties of rice.[著者抄録]①米穀粒中のプロラミン画分の分布は,外層部に多く中心部にゆくにしたがって減少した.しかしその分布には抽出溶媒に,70%エタノールを用いるか,55% η-プロパノールを用いるかで差異があった.②米穀粒の層別のプロラミン画分のSDS-PAGEによる泳動像には,外層部と内層部間に差異が認められなかった.③用いた5品種の玄米のプロラミン含量は品種間で差異が認められ,特にコシヒカリは他の玄米に比較して,プロラミン含量は約1/2であった.④玄米のプロラミン画分のSDS-PAGEによる泳動像に品種間で差異が認められた. | |||||||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||
内容記述 | 記事区分:原著 | |||||||||||||||||
サムネイル |
AN00064044-19920315-0051.jpeg |
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フォーマット | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf |