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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 25(1992)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University
  4. 25(1992)

米穀粒のプロラミンについて

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/4959
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/4959
4d9caed4-22b9-4f44-aeae-6ae7183dca3b
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-19920315-0051.pdf AN00064044-19920315-0051.pdf (481.3 kB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-28
タイトル
タイトル 米穀粒のプロラミンについて
タイトル
タイトル Prolamin in Rice Grains
言語 en
著者 安藤, ひとみ

× 安藤, ひとみ

安藤, ひとみ

ja-Kana アンドウ, ヒトミ

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飯塚, 久子

× 飯塚, 久子

飯塚, 久子

ja-Kana イイズカ, ヒサコ

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光永, 俊郎

× 光永, 俊郎

光永, 俊郎

ja-Kana ミツナガ, トシオ

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言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
言語 en
値 Ando, Hitomi
著者(英)
言語 en
値 Iizuka, Hisako
著者(英)
言語 en
値 Mitsunaga, Toshio
著者 所属
値 近畿大学研修員 : 京都文教短期大学
著者 所属
値 京都文教短期大学
著者 所属
値 近畿大学農学部食品栄養学科食品化学研究室
著者所属(翻訳)
値 Researcher at Kinki University : Kyoto Bunkyo Junior College
著者所属(翻訳)
値 Kyoto Bunkyo Junior College
著者所属(翻訳)
値 Laboratory of Food Chemistry, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University

号 25, p. 51-54, 発行日 1992-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 04538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 [Author abstract]Rice grains were divided four portions, from the bran layer to the starchy endosperm, and each portion was assayed for prolamin. The prolamin concentration decreased gradually from the surface to the center. The profile of distribution obtained by extraction with 70% ethanol was different from that obtained with 55% η-propanol. The patterns of SDS-PAGE did not show differences between the surface layer and the center portion of the grains. However, differences in the total prolamin contents and SDS-PAGE patterns were observed among five varieties of rice.[著者抄録]①米穀粒中のプロラミン画分の分布は,外層部に多く中心部にゆくにしたがって減少した.しかしその分布には抽出溶媒に,70%エタノールを用いるか,55% η-プロパノールを用いるかで差異があった.②米穀粒の層別のプロラミン画分のSDS-PAGEによる泳動像には,外層部と内層部間に差異が認められなかった.③用いた5品種の玄米のプロラミン含量は品種間で差異が認められ,特にコシヒカリは他の玄米に比較して,プロラミン含量は約1/2であった.④玄米のプロラミン画分のSDS-PAGEによる泳動像に品種間で差異が認められた.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 記事区分:原著
サムネイル

AN00064044-19920315-0051.jpeg
AN00064044-19920315-0051.jpeg

フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
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