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  1. Public
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要
  4. 26(1993)
  1. Private
  2. 研究紀要
  3. 農学部紀要Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University
  4. 26(1993)

マサバ筋肉ホスホグルコムターゼの特性

https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/4942
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/4942
0c7c5d30-b740-468d-9c0d-2cffec210778
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00064044-19930315-0001.pdf AN00064044-19930315-0001.pdf (1.3 MB)
Item type ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2008-01-28
タイトル
タイトル マサバ筋肉ホスホグルコムターゼの特性
タイトル
タイトル Properties of Phosphoglucomutase from the Ordinary Muscle of Pacific Mackerel
言語 en
著者 中川, 孝之

× 中川, 孝之

中川, 孝之

ja-Kana ナカガワ, タカユキ

Search repository
牧之段, 保夫

× 牧之段, 保夫

牧之段, 保夫

ja-Kana マキノダン, ヤスオ

Search repository
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者(英)
en
Nakagawa, Takayuki
著者(英)
en
Makinodan, Yasuo
著者 所属
近畿大学農学部水産学科水産利用学研究室
著者 所属
近畿大学農学部水産学科水産利用学研究室
著者所属(翻訳)
Laboratory of Marine Food Technology, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture, Kinki University
著者所属(翻訳)
Laboratory of Marine Food Technology, Department of Fisheries, Faculty of Agriculture, Kinki University
版
出版タイプ NA
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43
出版者 名前
出版者 近畿大学農学部
書誌情報 近畿大学農学部紀要
en : Memoirs of the Faculty of Agriculture of Kinki University

号 26, p. 1-8, 発行日 1993-01-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 04538889
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Two phosphoglucomutases, MK (a) and MK (b), were partly purified from the ordinary (white) muscle of Pacific mackerel, Scomber japonicus, by ammonium sulfate fractionation, ion-exchange chromatography on a CM-Toyopearl column, and Sephacryl S-200 gel filtration. The enzymatic properties of the two enzymes were similar. Both had highest activity in 50 mM Tris-maleate buffer at pH 7.2 and in 50 mM Tris-HCl buffer at pH 8.0. The K_m value for glucose 1-phosphate was 1.0 ×10^<-4> M for both. Activity was inhibited by 3-phosphoglycerate, adenosine monophosphate, and fructose 1,6-bisphosphate, which last caused the most inhibition and was non-competitive with glucose 1-phosphate. In the presence of 50 mM SO^<2->_4, the enzyme had 10 to 27% the activity of the control; the activity was stimulated by 40 to 50% in the presence of 10 mM imidazole. These properties of phosphoglucomutases from Pacific mackerel were comparable to those of a rabbit muscle enzyme.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 記事区分:原著
サムネイル

AN00064044-19930315-0001.jpeg
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フォーマット
内容記述タイプ Other
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