WEKO3
アイテム
食品香気成分と生体の未知なる関係を理解するための萌芽的研究
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/2002098
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/20020983292d029-c490-454f-a57e-e211f191efaa
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 報告書 / report(1) | |||||||||
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公開日 | 2024-11-08 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 食品香気成分と生体の未知なる関係を理解するための萌芽的研究 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Exploratory Research for understanding relationship between flavor component and biological activities | |||||||||
言語 | en | |||||||||
研究代表者 |
財満, 信宏
× 財満, 信宏
e-Rad_Researcher
40455572
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研究分担者 |
井上, 菜穂子
× 井上, 菜穂子 |
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言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 香気成分 | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | 我々は無数の香気成分に囲まれて生活しており、様々なかおりを知覚しながら毎日を過ごしている。本研究の出発点となった疑問は、かおりとして知覚された後の香気成分の行方である。かおりとして知覚され、肺に到達した香気成分はその後どうなるのであろうか。この疑問を解決するために、本研究は食品香料として使用されているいくつかの香気成分をモデルにした体内動態解析を行った。その結果、複数の香気成分が体内に移行し、臓器蓄積することを見出した。さらに、いくつかの香気成分は体内移行することを介して、生命活動に影響を及ぼしうることを見出した。 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | We live surrounded by countless scent components, and spend each day perceiving various scents. The starting question for this research was what happens to aroma components after they are perceived as a scent. What happens to the aroma components that are perceived as scent and reach the lungs? In order to resolve this question, this study conducted a pharmacokinetic analysis using models of several aroma components used as food flavorings. As a result, they discovered that multiple aroma components migrate into the body and accumulate in organs. Furthermore, we have found that some aroma components can affect life activities through their transfer into the body. | |||||||||
言語 | en | |||||||||
内容記述 | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | 研究分野:血管生物学 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_93fc | |||||||||
資源タイプ | report | |||||||||
出版タイプ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
助成情報 | ||||||||||
助成機関名 | 独立行政法人日本学術振興会 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
助成機関名 | Japan Society for the Promotion of Science | |||||||||
言語 | en | |||||||||
研究課題番号URI | https://kaken.nii.ac.jp/grant/KAKENHI-PROJECT-21K19095/ | |||||||||
研究課題番号 | 21K19095 | |||||||||
研究課題名 | 食品香気成分と生体の未知なる関係を理解するための萌芽的研究 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
研究課題名 | Exploratory Research for understanding relationship between flavor component and biological activities | |||||||||
言語 | en | |||||||||
書誌情報 |
ja : 科学研究費助成事業研究成果報告書 (2023) ページ数 6 |