Item type |
☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2019-03-08 |
タイトル |
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タイトル |
〈総説〉質量分析イメージング法の食品科学分野への応用 |
タイトル |
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タイトル |
〈Review〉Principle of mass spectrometry imaging and application to food science |
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言語 |
en |
著者 |
山田, 周平
須見, 友子
財満, 信宏
森山, 達哉
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言語 |
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言語 |
jpn |
キーワード |
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主題 |
imaging, MALDI-MSI, phospholipid, anthocyanin, triglyceride, EPA |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
著者(英) |
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言語 |
en |
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値 |
Yamada,Shuhei |
著者(英) |
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言語 |
en |
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値 |
Sumi,Tomoko |
著者(英) |
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言語 |
en |
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値 |
Zaima,Nobuhiro |
著者(英) |
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言語 |
en |
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値 |
Moriyama,Tatsuya |
著者 所属 |
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値 |
近畿大学大学院農学研究科応用生命化学専攻 |
著者 所属 |
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値 |
近畿大学大学院農学研究科応用生命化学専攻 |
著者 所属 |
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値 |
近畿大学大学院農学研究科応用生命化学専攻; 近畿大学アグリ技術革新研究所 |
著者 所属 |
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値 |
近畿大学大学院農学研究科応用生命化学専攻; 近畿大学アグリ技術革新研究所 |
著者所属(翻訳) |
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値 |
Department of Applied biological Chemistry, Graduate School of Agriculture, Kindai University |
著者所属(翻訳) |
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値 |
Department of Applied biological Chemistry, Graduate School of Agriculture, Kindai University |
著者所属(翻訳) |
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値 |
Department of Applied biological Chemistry, Graduate School of Agriculture, Kindai University; Agricultural Technology and Innovation Resarch Institute, Kindai University |
著者所属(翻訳) |
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値 |
Department of Applied biological Chemistry, Graduate School of Agriculture, Kindai University; Agricultural Technology and Innovation Resarch Institute, Kindai University |
版 |
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出版タイプ |
NA |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 |
出版者 名前 |
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出版者 |
近畿大学農学部 |
書誌情報 |
近畿大学農学部紀要
en : MEMOIRS OF THE FACULTY OF AGRICULTURE OF KINDAI UNIVERSITY
号 52,
p. 13-25,
発行日 2019-03-31
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
21896267 |
抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
[Synopsis]In food science research, it is important to determine the distribution of target molecules in the living body, such as dynamics of functional food ingredients and metabolite dynamics. However, it is difficult to determine the distribution of molecules in samples using conventional mass spectrometry. Matrix assisted laser desorption/ionization mass spectrometry imaging (MALDI-MSI) is a recently developed imaging technique based on the data obtained from two dimensional MALDI-MS. MALDI-MSI reveals the distribution of molecules that were previously difficult to visualize, such as proteins, lipids, sugar, metabolites, drugs, and pesticides. It has been reported that some of these molecules distribute characteristically in biological tissues. It is important to optimize the methods used to detect molecules of interest in specific tissue sections. In this review, we also summarized the principal and basic protocol of MALDI-MSI and its applications in food science. |
フォーマット |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
application/pdf |