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〈論文〉日本酒輸出のメリット
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/19595
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/19595e1bf5783-34eb-439b-928f-e154149ac42d
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2018-10-02 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 〈論文〉日本酒輸出のメリット | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 〈Articles〉Advantages of Exporting Japanese Sake | |||||||||
言語 | en | |||||||||
著者 |
勝田, 英紀
× 勝田, 英紀
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言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 米の輸出入, 農産物輸出, 日本酒輸出 | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
著者(英) | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
値 | Katsuda, Hideki | |||||||||
著者 所属 | ||||||||||
値 | 近畿大学経営学部; 教授 | |||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||
値 | Kindai University | |||||||||
版 | ||||||||||
出版タイプ | NA | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||||||
出版者 名前 | ||||||||||
出版者 | 近畿大学商経学会 | |||||||||
書誌情報 |
商経学叢 en : Shokei-gakuso: Journal of Business Studies 巻 64, 号 3, p. 71-89, 発行日 2018-03-26 |
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ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 04502825 | |||||||||
抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | [概要]日本の農業総算出額は,2014年に8.36兆円に減少している。一方,農産物の輸入は増え続けており,2015年の輸入額は9.52兆円,輸出額は0.74兆円であり,8.77億円の輸入超過であった。米の輸出入に関しては,輸入は数量ベースで77万トン,金額ベースで613億円であった。輸出は重量ベースで7,640トン,金額ベースで22億3,400万円と少額であるが,今後に期待を持たせるものである。本稿では,日本の農産物生産における米の概況を検討し,輸出額が伸びている米加工品である日本酒の生産の現状,日本酒業界の概況並びに財務を検討する。さらには,日本酒の製造コストを考慮し,日本酒の国内流通と海外販売の概況から,輸出することは蔵元にリットをもたらしているのかどうかについて検討する。 [Abstract] In recent years, agriculture has been attracting the attention of many Japanese people and some groups have been striving to develop nationwide initiatives to revitalize agriculture. In Japan, the revised Agricultural Land Act has enabled more effective use of land, including abandoned farmland, used for agriculture. Outside Japan, negotiations are underway for the country to sign EPAs with Southeast Asian countries and the EU, while the agricultural market has been opened as a result of the effects of TPP, which was ratified by Japan. Although the future of the TPP is currently uncertain, Japanese agriculture is going through drastic changes. In light of these circumstances surrounding agricultural products in recent years, the objective of this paper is to focus on rice, a fundamental element of Japanese agriculture and food. The current state of its production, consumption, as well as import and export in Japan will be analyzed. By taking into account the decrease in demand resulting from population decline, we also consider measures needed to support the future development of Japanese agriculture and study the possibility of exporting Japanese sake as a processed rice product. |
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フォーマット | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | application/pdf |