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〈Research Data〉A Preliminary Report on Diversity of Products in Organic Farmers' Markets in Surin, Northeast Thailand
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/17915
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/17915f697fe7c-c031-4c54-9d87-0df54313ec66
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||
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| 公開日 | 2016-10-13 | |||||||||||
| タイトル | ||||||||||||
| タイトル | 〈Research Data〉A Preliminary Report on Diversity of Products in Organic Farmers' Markets in Surin, Northeast Thailand | |||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| その他(別言語等)のタイトル | ||||||||||||
| その他のタイトル | 〈資料〉有機農産物直売市場における商品の多様性-東北タイ、スリン県における「緑の市場」の事例- | |||||||||||
| 著者 |
鶴田, 格
× 鶴田, 格
× チャナチャイ, スリヤ
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| 言語 | ||||||||||||
| 言語 | eng | |||||||||||
| キーワード | ||||||||||||
| 主題 | organic farm products, farmers market, agricultural biodiversity, Northeast Thailand | |||||||||||
| 資源タイプ | ||||||||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
| 資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||
| 著者(英) | ||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 値 | TSURUTA, Tadasu | |||||||||||
| 著者(英) | ||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||
| 値 | CHANACHAI, Suriya | |||||||||||
| 著者 所属 | ||||||||||||
| 値 | 近畿大学農学部環境管理学科 | |||||||||||
| 著者 所属 | ||||||||||||
| 値 | ラチャパット・スリン大学経営科学部 | |||||||||||
| 著者所属(翻訳) | ||||||||||||
| 値 | Department of Environmental Management, Faculty of Agriculture, Kinki University | |||||||||||
| 著者所属(翻訳) | ||||||||||||
| 値 | Faculty of Management Sciences, Surindra Rajabhat University | |||||||||||
| 版 | ||||||||||||
| 出版タイプ | NA | |||||||||||
| 出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||||||||
| 出版者 名前 | ||||||||||||
| 出版者 | 近畿大学農学部 | |||||||||||
| 書誌情報 |
近畿大学農学部紀要 en : MEMOIRS OF THE FACULTY OF AGRICULTURE OF KINKI UNIVERSITY 号 49, p. 67-80, 発行日 2016-03-31 |
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| ISSN | ||||||||||||
| 収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
| 収録物識別子 | 21896267 | |||||||||||
| 抄録 | ||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||
| 内容記述 | 〈Synopsis〉This paper analyzes itemized lists of commodities found in organic farmers' markets ("Green Markets") in Surin Province, Northeast Thailand. There is a wide variety of organic products ranging from garden-fresh vegetables, herbs, and fruits, to processed foods including traditional sweets and other local specialties. The products also include a variety of non-domesticated plants and animals. The marketing style of each vendor is characterized as a small-lot selling of a variety of products, which are available in his or her farmland and its environs. The diversity of organic products not only reflects a rich indigenous food culture but also shows a great social potential for sustainable food production in the area. 〈要約〉本報告では、タイ東北部で近年盛んになっている有機農産物直売市場(「緑の市場」)における商品の多様性について分析を行った。2014年の11月にスリン市の緑の市場で行った現地調査により作成した商品リストに基づき、その同定と分類を行った結果、次のことが判明した。(1)全146商品の90%以上は食物であり、薬用効果があると認識されているものが多く含まれている。(2)一般市場には流通していない、ユニークな商品(野生の葉菜、薬草や魚類、クメール民族の郷土料理や伝統的なお菓子など)が少なからず販売されている。(3)そうしたユニークな商品は、土着のクメール系タイ人の伝統的な自然や栽培作物に対する知識、そうした知識に基づく食文化などと深い関係があると考えられる。このような商品の多様性とユニークな性質は、単にスリン県内の緑の市場の成功の一因となっているのみならず、食と農を通した自然資源の地域内循環を構築するための大きな社会的潜在力を示している。 |
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| フォーマット | ||||||||||||
| 内容記述タイプ | Other | |||||||||||
| 内容記述 | application/pdf | |||||||||||