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〈原著〉タンパク質NMR法を用いたライムギ種子Family GH19キチナーゼの基質結合部位に関する研究
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/17910
https://kindai.repo.nii.ac.jp/records/179106522d315-403e-49d2-aa71-c47c27b0e4e5
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | ☆紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||
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公開日 | 2016-10-13 | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | 〈原著〉タンパク質NMR法を用いたライムギ種子Family GH19キチナーゼの基質結合部位に関する研究 | |||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||
タイトル | 〈Original 〉NMR study on the substrate-binding site of a family GH19 chitinase from rye seeds | |||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
著者 |
岡崎, 蓉子
× 岡崎, 蓉子
× 新家, 粧子
× 大沼, 貴之
× 深溝, 慶
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言語 | ||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||
主題 | Family GH19 chitinase, NMR, chitin oligosaccharide, interaction | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | OKAZAKI, Yoko | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | SHINYA, Shoko | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | OHNUMA, Takayuki | |||||||||||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||
値 | FUKAMIZO, Tamo | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | 近畿大学大学院農学研究科バイオサイエンス専攻バイオ分子化学研究室 | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | 近畿大学大学院農学研究科バイオサイエンス専攻バイオ分子化学研究室 | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | 近畿大学大学院農学研究科バイオサイエンス専攻バイオ分子化学研究室 | |||||||||||||||||||||
著者 所属 | ||||||||||||||||||||||
値 | 近畿大学大学院農学研究科バイオサイエンス専攻バイオ分子化学研究室 | |||||||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||||||
値 | Kinki University | |||||||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||||||
値 | Kinki University | |||||||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||||||
値 | Kinki University | |||||||||||||||||||||
著者所属(翻訳) | ||||||||||||||||||||||
値 | Kinki University | |||||||||||||||||||||
版 | ||||||||||||||||||||||
出版タイプ | NA | |||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 | |||||||||||||||||||||
出版者 名前 | ||||||||||||||||||||||
出版者 | 近畿大学農学部 | |||||||||||||||||||||
書誌情報 |
近畿大学農学部紀要 en : MEMOIRS OF THE FACULTY OF AGRICULTURE OF KINKI UNIVERSITY 号 49, p. 27-36, 発行日 2016-03-31 |
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ISSN | ||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 21896267 | |||||||||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||
内容記述 | 〈Synopsis〉Substrate-binding cleft of a family GH19 chitinase from rye seeds (RSC-c) was investigated by NMR spectroscopy, and the amino acid residue involved in the sugar residue binding was identified by site-directed mutagenesis. Mutation of Trp72 of RSC-c significantly reduced the binding affinity of the substrate, suggesting that the tryptophan residue is important for sugar residue binding not only at the mutation site but also in more extended region of the binding cleft. | |||||||||||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf |